In hoeveboter gebakken rog met waterkerspesto en gekookte Moese patat

door Dagny Ros Asmundsdottir van Njam-chef

“Voor mij springt de waterkers er toch ook bovenuit hoor”. Net als Dagny heeft Lizzie een boon voor pittige waterkers. 
 

Ingrediënten

Voor 4 personen

Vis:

  • 4 rogvleugels
  • Hoeveboter uit de Westhoek
  • Citroen
  • Zout
  • Peper van de molen
  •  

Waterkerspesto:

  • ¼ krop ijsbergsla
  • 2 bussels waterkers uit de IJsevallei
  • 1 handvol basilicum
  • 1 teentje look
  • ½ ui
  • 1 eetlepel Vlaamse rauwemelkse geitenkaas
  • sap en zeste van 1 biocitroen
  • ½ dl pijnboompitten
  • ½ dl of meer goede olijfolie
  • Zout
  • Zwarte peper
  •