Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6 kroppen Nijlens grondwitloof
  • 1 bot waterkers uit Haspengouw
  • 250 g veldsla
  • 400 g filet d’Anvers van Jef Janssens
  • 250 g oude Postelkaas
  • 50 g walnoten
  • rode wijnazijn
  • olijfolie
  • 125 g room
  • 25 g eigeel
  • 1 limoen
  •  

Salade met grondwitloof
Snijd het witloof fijn. Hou enkele blaadjes apart voor decoratie.
Snijd de harde stelen van de waterkers.
Vermeng het gesneden witloof met de veldsla en de waterkers.
Maak een dressing naar smaak met olijfolie, limoensap, rode wijnazijn, peper en zout. 

Espuma*
Breng melk en room aan de kook. Neem van het vuur en voeg al roerend eerste de kaas en tenslotte het eigeel toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verwarm verder op een zacht vuur van max. 80°C.
Giet dit mengsel in een espumafles. Steek een vulpatroon in de houder en vijs de houder aan zodat het gas in de fles komt. Laat afkoelen in de ijskast.
Verwarm, net voor het serveren, de espumafles au bain-marie tot 35°C.

Dresseren
Leg de salade in het midden van het bord. Verdeel hierover de fijngehakte walnoten en de filet d’Anvers. Werk af met wat blaadjes witloof en muurkruid.
Overgiet net voor het serveren met de vinaigrette en werk af met toefjes espuma van Postelkaas.

*Geen espumafles? Rooster wat brood, bestrooi met de kaas en laat smelten onder de grill.

o
<
>