Tortilla met Vlaamse gerookte heilbot, waterkers uit Haspengouw en een sausje met Vlaamse rauwemelkse geitenkaas
door Dagny Ros Asmundsdottir - Njam chef
Vanaf het moment dat Dagny de eerste koude hapjes met gerookte heilbot op tafel zet hangen de foodbloggers aan haar lippen.
Bereiding
Maak eerst de dressing.
Meng de zure room en de zachte geitenkaas met het sap van ½ limoen, zeezout en zwarte peper.
Werk af met fijngehakte dille.
Hak de rode ui fijn en marineer 30 minuten of langer in de rijstazijn.
Snijd de avocado in blokjes en meng met het sap van de limoen.
Snijd de radijzen in dunne schijfjes.
Snijd de heilbot in hapklare stukjes.
Schik de waterkers en de heilbot in het midden van een mooie schaal.
Verdeel hierover leggen de avocado, de radijzen, de gemarineerd rode ajuin met wat azijn en een beetje olijfolie. Werk af met dilletakjes.
Bak de mini tortillas in de pan en snij in 4 stukken, schik rondom de sla en dien meteen op.

