Jespers Koffie
Jespers Koffie ontstond in hartje Antwerpen, Joseph Jespers - Van Tichelen vestigde zijn drogisterij in de Sint-Andries wijk.
Langzamerhand nam de koffie de overhand in de drogisterij op Oever 16. Om de groothandel te kunnen uitbreiden, koopt Jespers - Van Tiggelen enkele panden in het Steegsken en het Scheldeken en deponeert begin jaren 1930 het merk Jespers koffie uit Sint-Andries. In 1953 neemt zoon Joseph Jesper de zaak over van zijn oudste broer, hij investeert bovendien in een nieuwe brander en blijft koffie branden tot 1990. Dan is de 3de generatie met Johan en Emilia Jespers aan de beurt tot eind 2020.
De 4de generatie, petekind An Liekens en echtgenoot Kurt starten een koffiebranderij met belevingswinkel op in Kapellen. In de winkel staat een kleine brander waarmee 12 kg ruwe koffie per keer wordt gebrand. De blend "Delicieux", ontwikkeld door grootvader Joseph Jespers is al meer dan 50 jaar een lokale lieveling en de meest verkochte koffie. De "Moekes" blend bestaat ook al meer dan 40 jaar maar werd enkel op bestelling geroosterd. Sinds 3 jaar maakt de blend standaard deel uit van het assortiment en werd zelfs de huisblend, ter ere van Mieke Jespers die de blend creëerde.