Geroosterde Vlaams-Brabantse tafeldruiven met ijs en suikernootjes
door Foodblogger Anke van http://foodbeforebrains.com/
Een heerlijk recept van foodblogger Anke.
Bereidingswijze:
Neem de gewone kristalsuiker en smelt voorzichtig in een pot tot je een goudbruine karamel hebt. Blijf er de hele tijd bij want het gaat plots snel. Doe dan de noten en het tikje zout in de suiker en stort snel uit op een bakpapier. Warme suiker is enorm heet, dus raak het niet met je vingers aan. Hak daarna de afgekoelde notenkaramel in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 180ºC. Was en snij de druiven in 2, haal de pitjes eruit en leg op een bakplaat met bakpapier. Strooi er een klein beetje blonde kandijsuiker over (om siroopje te krijgen) en rooster de druiven 10 minuten.
Schep het vanille-ijs uit en strooi er de warme druiven en de gehakte pijnboompitten over.