Oude Kriek met panna cotta van Heidebitter en Maaslandse Knapkoek
door Jo Van Caenegem
Tapas bij een biertje vinden ook hun weg naar de traditionele Vlaamse streekproducten: een echt streekbiertje met een streekgebonden hap. Uit de provincie Limburg: Oude Kriek met panna cotta van Heidebitter en Maaslandse Knapkoek.
Bereidingswijze
Breng de melk met de suiker even aan de kook. Week de gelatineblaadjes 3 minuten in ruim koud water tot ze helemaal zacht zijn. Voeg de goed uitgeknepen gelatineblaadjes toe aan de melk. Klop de slagroom op en voeg die bij de melk. Roer de heidebitter erdoor en laat het mengsel in ijswater lichtjes indikken, roer af en toe. Vul 4 glaasjes met het mengsel en laat ze in de koelkast opstijven. Dien op met een stukje Maaslandse knapkoek.
Oude kriek is een Europees beschermd streekbier uit het Pajottenland, Vlaams-Brabant. Soms worden er Limburgse krieken in verwerkt!