Maak kennis met onze KOOKSLAG chefs 2024
Op onze online oproep reageerden 22 kandidaten, waarvoor grote dank! Samen met Euro-Toques werden deze 6 chefs geselecteerd en zij hebben bevestigd dat ze de uitdaging aangaan!
Wat is KOOKSLAG?
VLAM en Euro-Toques nodigen 6 chefs uit om te "jammen" of samen creatief te koken met streekproducten.
3 duo's krijgen een mystery bag met 2 traditionele streekproducten die ze verplicht moeten gebruiken als hoofdingrediënt in hun creatie. Ter plaatste vinden de chefs nog meer (streek)producten waarmee dan in een halfuurtje gekookt wordt.
Waarom KOOKSLAG?
Tijdens de voorbereidingen van de Kookslag werd het duidelijk, we willen geen wedstrijd! Het moet gezellig worden, samen koken en proeven en vooral de meerwaarde van traditionele streekproducten ontdekken.
"Meet the jammers"!
-
Uit Berchem: Jan Decan van Restaurant Decan
-
Uit Postel-Mol: Koen Vangenechtenvan De Klothoeve
-
Uit Sint-Niklaas: Sam Van Landeghem, Den Silveren Harynck
-
Uit Geetbets: Peter De Clercq van Catering Huys De Clercq
-
Uit Kortrijk: Marie Pieters van Restaurant Pauline
-
Uit Roeselare: Willem Beukenhoudt van Het Foederhuis
De chefs van Euro-Toques zorgen dat alles "smooth" verloopt. Euro-Toques peter, Lieven Demeestere, en meter, Manon Schenck, inspireren!
Op maandag 30 september zijn we te gast in het Siemens Kitchen Experience Center.
We houden jullie verder op de hoogte van het resultaat.