BV Vandecasteele
Voor West-Vlaamse splitwafels en "zoetekoeke" moet je in Poperinge zijn bij BV Vandecasteele, deze bakker nam het recept over van de lokale peperkoekbakkerij.
Peperkoekbakkerij "De Werkende Bie" met als bekendste merk "Couque Dinant" was tot 1983 een van de laatste Belgische peperkoekbakkerijen. Hun recepten werden niet alleen overgenomen door Vondelmolen, maar ook door de lokale Bakkerij Vandecasteele. Zo kan de Poperingse Kruydekoecke blijven bestaan in eigen streek!
Bakkerij Vandecasteele is een bekende naam in Poperinge: "Dolf" startte met de bakkerij in 1911, "Dolf junior" werd krijgsgevangen genomen tijdens WO2, echtgenote Marguerite Meyens en zoon Jacques Vandecasteele zetten de bakkerij verder met behulp van een bakkersgast. Nu wordt de bakkerij geleid door Chantal Vandecasteele, 4de generatie, en haar zoon Simon, 5de generatie, die de bakkersstiel heeft geleerd in bakkerijschool Ter Groene Poorte in Brugge. Ze staan beide garant voor het voortzetten van lokale tradities zoals de "zoetekoeke" en "spletters".