Carlos Koffie
Na heel wat omzwervingen in de koffiewereld begon Carlo Lijnneel zelf koffie te branden en werd 30 jaar geleden Carlos Koffie opgericht.
In 1994 deed hij de stap om een koffiebranderij op te richten, gedurende 4 jaar schoolde hij zich als koffiebrander bij ambachtelijke koffiebranders en leerde hij hoe hij ruwe koffie moest aankopen, proeven en samenstellen tot authentieke blends. In 1998 bouwden we onze koffiebranderij op de Steenkaai in Baasrode.
De koffiebranderij in Dendermonde werkt op ambachtelijke wijze, de koffiebonen worden volgens de ‘Slow Roast’ brandmethode gebrand. Deze methode zorgt ervoor dat de smaak en het aroma van de koffie optimaal tot hun recht komen.
Door de jaren heen is Carlos Koffie steeds meer verbonden geraak aan de streek. De Ros Beiaard koffie is hier het perfecte voorbeeld van, dit is een koffieblend ter ere van de bekendste traditie in de streek. Ondertussen draait ook dochter Bo Lijnneel mee in de zaak. De liefde voor koffie werd haar met de paplepel, of beter koffielepel, meegegeven.