Krokantje met Postelkaas, Antwerpse witte pens en Rodenbachsausje
door Willem Buekenhoudt van Het Foederhuis
Geen West-Vlaamse producten voor Willem in de "mystery bagg"! Maar de combinatie van witte pens en kaas zag hij meteen zitten, met een scheutje Rodenbach natuurlijk.
Werkwijze
- Verdeel het bladerdeeg in 4 stukken van ongeveer 10 x 6 cm, laat ze voorbakken in een voorverwarmde heteluchtoven op 180°C. gedurende 10 min.
- Zet een pannetje op het vuur met de Rodenbach en de Limburgse stroop en laat rustig inkoken tot siroop dikte.
- Schil de appel en snijd in 4 en vervolgens in schijfjes. Warm de appelschijfjes in een antikleefpan, laat ze zacht worden en een deel van hun vocht verdampen. Blus op het einde af met een klein scheutje rode wijn azijn en voeg de fijngehakte tijm toe.
- Neem het bladerdeeg uit de oven en leg hierop een stukje jonge Postelkaas leg daarop de appelschijfjes en bak verder af.
- Bak de schijven witte pens rustig op een matig vuur mooi.
- Was de rucola en mizuna.
- Snijd van de oude Postel kaas schilfers met een dunschiller.
Dresseren
Leg het bladerdeegje op het bord en schik de pens en salade speels errond. Werk af met een lepel saus.