Tussenribstuk van witblauw dubbeldoel runderen met grondwitloof gesmoord in Oude geuze
door Jef Van den Bossche
Een huwelijk tussen het Hageland, het Pajottenland en het Dijleland.
Bereidingswijze
Warm de oven op 180°C. Mix de waterkers. Meng de mosterd met het paneermeel of broodkruim en gemixte waterkers. Kruid met peper en zout. Kruid de tussenribstukken met peper en zout en bak aan op een hevig vuur. Haal uit de pan. Bestrijk de bovenkant met de mengeling van mosterd, waterkers en paneermeel Plaats enkele minuten in de oven tot korst mooi krokant is. Warm de boter, voeg de grondwitloof en laat even kleuren. Overgiet met de oude geuze, kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuurtje garen.
Afwerking
Snijd de tussenribstukken in plakjes. Schik op een bord met het gesmoorde grondwitloof en wat sap van het witloof als saus. Dien op met een gebakken aardappeltje.