Aerts Speculaas bvba
Kamiel Aerts, de overgrootvader van de huidige zaakvoerster Els Aerts, specialiseerde zich in Sombeke in ‘het Soete Waesland’ eerst als beschuitbakker. Kamiel zette pas in 1927 zijn speculaasrecept op punt.
Begin 20ste eeuw ontstonden, in navolging van de Engelse koekjesfabrikanten, de eerste Belgische kleinschalige koekjesbakkers. In de meeste gevallen bakkers die zich gingen specialiseren als beschuit- of speculaasbakker. Zo verging het ook de familie Aerts uit Sombeke, Waasmunster. Zij specialiseerden zich eerst als beschuitbakker en schakelden tussen de 2 wereldoorlogen over op speculaas. Kamiel Aerts, de overgrootvader van de huidige zaakvoerster Els Aerts, specialiseerde zich in Sombeke in ‘het Soete Waesland’ eerst als beschuitbakker en schakelde tussen de twee wereldoorlogen over op speculaas. Els blijft in haar speculaasbedrijf op dezelfde locatie trouw aan het recept en de vorm van de speculaas die grootvader Hubert in 1927 uit zijn oven toverde. Het resultaat zijn stevige rechthoekige speculazen, versierd met een bloempje en licht gekruid met kaneel. In de sinterklaasperiode bakt Aerts ook ‘sint-speculazen’, gevormd in de oude houten planken die tot wel 85 cm groot kunnen zijn. Je kan langsgaan in het winkeltje open op :
- Woensdag: 9u - 12u en 13u30 - 17u
- Vrijdag: 9u - 12u en 13u30 - 17u
- Zaterdag: 9u - 12u