Aerts Speculaas bvba
Kamiel Aerts specialiseerde zich in Sombeke in ‘het Soete Waesland’ eerst als beschuitbakker. Het is pas in 1927 zijn speculaasrecept op punt zette. De zaak bleef in de familie tot Els Aerts een enthousiaste overnemer vond in Karin Savooy.
Begin 20ste eeuw ontstonden, in navolging van de Engelse koekjesfabrikanten, de eerste Belgische kleinschalige koekjesbakkers. In de meeste gevallen bakkers die zich gingen specialiseren als beschuit- of speculaasbakker. Zo verging het ook de familie Aerts uit Sombeke, Waasmunster, in 1913.
Kamiel Aerts specialiseerde zich in ‘het Soete Waesland’ eerst als beschuitbakker en schakelde tussen de twee wereldoorlogen over op speculaas. Els Aerts, de vierde generatie, bleef het speculaasrecept en de vormpjes trouw die grootvader Hubert in 1927 uit zijn oven toverde. Het resultaat zijn stevige rechthoekige speculazen, versierd met een bloempje en licht gekruid met kaneel. In de sinterklaasperiode bakt Aerts ook ‘sint-speculazen’, gevormd in de oude houten planken die tot wel 85 cm groot kunnen zijn.
Els Aerts gaf recent het bedrijf met z'n originele speculaasrecepten door aan goeie vriendin Karin Savooy en productieleider Liviu Sandy. Samen hebben ze vele jaren ervaring in hun vak.
Je kan steeds langsgaan in de winkel, ontdek de openingsuren op de site.