Brussels grondwitloof BGA "chaud - froid" met sprotjes
door Pieter Vyvey van Bistro 't Verschil
Pieter had stress: hij vond dat de 2 ingrediënten uit de mystery bagg, grondwitloof en sprotjes, niet "toope" gingen, West-Vlaams voor niet goed "samen gaan". Toch maakte Pieter er een super fris voorafje mee!
Bekijk ook het Kookslagfilmpje van Pieter
Werkwijze:
- Maak de sprotfilets schoon, verwijder de laatste graatjes.
- Snijd 4 witloof stronken in de lengte in 2, kleur in wat hoeveboter en kruid met peper en zout. Laat zachtjes verder garen.
- Snijd het overige witloof in smalle lange repen.
- Schil de peer en snijd in zeer fijne plakjes.
- Snijd de hesp in fijne reepjes.
- Snijd de tomaat in fijne blokjes.
- Snijd de bieslook fijn.
- Maak een “vierge” saus met de Oude Geuze, een lepeltje straffe mosterd uit het Leuvense, de olie, de tomatenblokjes en de helft van de bieslook. Kruid met peper en zout.
- Werk de saus af met wat citroensap.
Presentatie:
- Schik het warme witloof centraal op het bord.
- Schik hierop de peer, de hesp en de sprotjes.
- Werk af met het rauwe witloof, enkele spruitblaadjes en extra bieslook.
- Lepel er tenslotte flink wat saus over.
Serveer met een Oude Geuze GTS!