Caesar salad met Mechelse koekoek, Limburgse stroop en schuimwijn uit het Dijleland
door Sam Wils van Vers Namur
Sam Wils geeft ons het perfecte recept om een Vlaamse versie te maken van de Amerikaanse Caesar salad.
Bekijk ook het Kookslagfilmpje van Sam.
Werkwijze:
- Bak de koekoekfilets langzaam gaar in wat hoeveboter, kruid met peper en zout.
- Kook de eieren in kokend water gedurende 7 minuten, spoel onder koud water en pel.
- Snijd het spek in reepjes en bak krokant in wat boter.
- Maak een vinaigrette met de mosterd, stroop, schuimwijn en olie. Kruid met peper en zout.
- Snijd de kool fijn en marineer in de vinaigrette.
- Snijd de zwarte pens in 16 mooie schijfjes, bak in boter.
- Snijd het brood in mooie blokjes, bak in veel boter onder de grill of in de pan. Kruid met zout.
- Snijd het grondwitloof vrij fijn, hou enkele mooie blaadjes voor de afwerking.
- Snijd de appel in mooie blokjes.
- Meng de rode kool met de appel, het witloof, en het spek.
- Pel de eitjes en snijd in kwartjes.
- Trek een 12 tal mooie blaadjes van de spruiten.
Afwerking:
- Schik de gemarineerde rodekool in het midden van een bord.
- Schik hierrond de zwarte pensschijfjes en bovenop 2 stukjes ei en de koekoekfilet.
- Werk af met enkele blaadjes van de spruiten, wat witloof en vers geraspte Postel kaas.