Caesar salad met Mechelse koekoek, Limburgse stroop en schuimwijn uit het Dijleland

door Sam Wils van Vers Namur

Sam Wils geeft ons het perfecte recept om een Vlaamse versie te maken van de Amerikaanse Caesar salad.

Bekijk ook het Kookslagfilmpje van Sam.

Ingrediënten

Salade

  • 4 Mechelse koekoekfilets
  • Hoeveboter
  • 2 eieren
  • 2 sneden Kempens spek
  • 1 kleine rode kool
  • 2 stronkjes Brussels grondwitloof BGA
  • 1 appel
  • 1 zwarte pens
  • 2 sneden brood
  • 1 stuk harde abdijkaas uit Postel
  • Enkele spruitjes
  •  

Vinaigrette

  • 2 el straffe mosterd uit het Leuvense
  • 1 el Limburgse stroop
  • 1 dl schuimwijn uit het Dijleland
  • 1 dl neutrale olie
  • Peper van de molen
  • Zout indien gewenst

Streekproducten in dit recept