Herfstgroenten met Elixir d'Anvers
door Wouter Keersmaekers van De Schone van Boskoop
Wouter was gelukkig met de mystery bagg, natuurlijk heeft Elixir d'Anvers geen geheimen voor hem. De knoop doorhakken over het gerecht was moeilijker, het werd toch een hartige bereiding met veel herfstgroenten.
Ontdek ook het Kookslagfilmpje van Wouter.
Werkwijze
“Sauce Vierge”:
- Hak de rode biet fijn.
- Klop de plattekaas smeuïg samen met de elixir, meng met de olijfolie en azijn.
- Hak de groene kruiden fijn.
- Voeg de rode biet en kruiden toe aan de kaasmassa en kruid.
- Bewaar koel.
Voor de herfstgroenten:
- Lepel een 16-tal mooie bolletjes uit de pompoen.
- Smelt wat boter, voeg de bolletjes toe met een scheutje water en kruid met peper en zout.
- Laat garen en werk af met een scheutje elixir.
- Schil de peterseliewortels en snijd in hapklare blokjes. Kuis het grondwitloof en versnipper.
- Bruin wat boter, stoof de peterseliewortel bijna gaar.
- Voeg op einde de witloofsnippers toe en laat mee kleuren.
- Snijd de pens in schijfjes en bak krokant in wat boter.
- Pluk wat spruitblaadjes en bak krokant.
Afwerking
- Schik de warme groenten en zwarte pens op het bord.
- Serveer hierop de saus en werk af met wat waterkers.