Herfstgroenten met Elixir d'Anvers

door Wouter Keersmaekers van De Schone van Boskoop

Wouter was gelukkig met de mystery bagg, natuurlijk heeft Elixir d'Anvers geen geheimen voor hem. De knoop doorhakken over het gerecht was moeilijker, het werd toch een hartige bereiding met veel herfstgroenten.

Ontdek ook het Kookslagfilmpje van Wouter.

Ingrediënten

Voor 4 personen

"Sauce vierge"

  • 200 g Vlaamse schapenplattekaas
  • 1 dl Elixir d’Anvers
  • Olijfolie
  • Rode wijnazijn
  • 1 gegaarde rode biet
  • Peper en zout
  • Groene kruiden zoals kervel, bieslook, peterselie, ...

Herfstgroenten

  • 1 kleine butternut
  • 4 peterseliewortels
  • 2 stronken Brussels grondwitloof
  • 4 tal spruitjes
  • Enkele takjes waterkers uit Haspengouw
  • 2 Kempense zwarte pensen
  • Hoeveboter
  • Scheutje Elixir d’Anvers
  • Peper
  • Zout

Streekproducten in dit recept