Stoofvlees met Oude geuze, kandijsiroop, Leuvense mosterd en Belgische speculaas
Een snelle versie van stoofvlees met z'n typische zoetzure smaak.
Bereidingswijze
Bereiding van de zoetzure ajuinsaus
Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de ajuin fijn. Verkruimel 5 speculazen. Laat 50 g boter smelten en stoof de ajuin met een snuifje zout gaar onder deksel. Neem het deksel weg en laat de ajuin nog wat bruinen. Strooi de speculaas op de gestoofde ajuin, roer goed om. Voeg de mosterd, de kandijsiroop en de bouillon of water toe en laat 20 minuten sudderen.
Afwerken
Bruin de resterende 50 g boter en korst de stukjes vlees, kruid met peper en zout. Neem het vlees uit de pan en deglaceer met de geuze.Voeg de ajuinsaus toe en de vleesblokjes met hun jus toe, laat nog 5 minuutjes warmen. Ga de kruiding na en werk af met de laatste verkruimelde speculaas. Dien op met frietjes en grondwitloofsla.
Streekproducten in dit recept
- Oude Geuze
- Straffe mosterd uit het Leuvense
- Nieuwe Erkenning: Belgische speculaas
- Kandijsuiker, kandijcassonade en kandijsiroop