Waterkerssoep met inktvis, Vlaamse grijze garnaal en grondwitloof
door Lut De Clercq
Een licht en gezond voorafje.
Bereidingswijze
Smelt de boter in een pan en voeg er de ajuin aan toe. Kruid stevig met peper en zout en laat gedurende 10 minuten zachtjes garen. Voeg er de aardappelblokjes, grondwitloof en de steeltjes van de waterkers aan toe en stoof verder gedurende 5 minuten. Giet er de fumet bij en breng aan de kook. Laat sudderen tot de aardappelblokjes gaar zijn. Verwijder van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Pureer de soep, samen met de waterkersblaadjes, in een blender op hoge snelheid tot een zeer glad geheel. Voeg extra peper en zout toe indien nodig. Smelt een klontje boter in een pan en roerbak er het witloof voor de garnituur in. Kruid met peper en zout. Dep de blokjes inktvis goed droog en kruid met zout en peper. Verhit een beetje olie in een andere pan en bak er de blokjes inktvis in gedurende 45 seconden.
Serveer onmiddellijk.