Kookboekje met traditionele streekproducten
Twaalf chefs gingen tijdens KOOKSLAG creatief aan de slag met Vlaamse traditionele streekproducten. Het resultaat? Twaalf heerlijke recepten met ons eetbaar erfgoed in de hoofdrol. We ontwikkelen een kookboekje waarin deze recepten worden gebundeld.
Wil jij dit kookboekje graag verdelen in jouw winkelpunt? Je kan er bestellen via onderstaand formulier. Bestellen kan tot 8/02/2025. We trachten te leveren in de week van 24/02/2025.
In het receptenboekje worden volgende recepten gebundeld:
- Vlaamse gerookte heilbot met Dijonnaise, kool cannelloni en waterkers uit Haspengouw
- Mosseltjes met Vlaams gerookte heilbot en waterkers uit Haspengouw
- West-Vlaamse tartaar met karnemelk en roodbruin bier jus
- Clubsandwich met Antwerpse witte pensen, Postelkaas en mosterd
- Krokantje met Postelkaas, Antwerpse witte pens en Rodenbachsausje
- Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen BOB met herfstcompote en Belgische speculaaskruimels
- Caesar salad met Mechelse koekoek, Limburgse stroop en schuimwijn uit het Dijleland
- Mechelse koekoek met wintergroenten, Limburgse stroop en Oude Geuze BGA
- Brussels grondwitloof BGA "chaud - froid" met sprotjes
- Tatjespap met Brussels grondwitloof BGA en West-Vlaamse sprotfilets
- Tartaar van grotchampignons met schapenplattekaas en elixir
- Herfstgroenten met Elixir d'Anvers