Breydel - Vleeswaren Antonio
“Hesp in den oven” zo klinkt het in Ons Kookboek uit 1931.
Ontdek de productie van Vlaams ovengebakken hesp en spek
Een feestelijk gerecht waarbij een gezouten hesp in een kookpot onder deksel in de broodoven langzaam werd gegaard. In de jaren ’60 inspireerden slagers zich op deze traditie om gepekelde hespen met kruiden in warme luchtovens te bakken. Breydelham ziet voor het eerst het licht in 1966 toen Antoine De Keyzer in zijn Gentse slagerij eigengemaakte ovengebakken hammen verkocht. Het vleeswarenbedrijf Antonio verhuisde nadien naar Gavere en bouwde een hechte band op met de streek. De jaarlijks terugkerende Breydelfeesten in Gavere zijn hier het levende bewijs van.
Breydelham is nog steeds een feestelijk product. Het is als charcuterie een topper, maar ook een succes warm of koud geserveerd op eetfestijnen of feesten. De unieke kruidenmengeling en het bakken in de oven zorgt voor de typische, lekkere Breydelsmaak. Breydelspek vindt dan weer zijn weg op menige BBQ!