Brouwerij Strubbe
Brouwerij Strubbe bevindt zich reeds sinds 1831 onder de kerktoren van Ichtegem,
7 generaties lang wordt er al gebrouwen.
Brouwerij Strubbe is zo oud als ons land. In 1830 werd Carolus Strubbe boer en brouwer in Ichtegem: in de zomermaanden werkte hij op het veld, waar hij de grondstoffen voor het bier verbouwde, en in de winter stond hij op de moutvloer en aan de roerkuip. Sindsdien bleef de brouwerij familiebezit en ging de roerstok over van vader op zoon. Vandaag is de zaak in handen van Stefan en Marc Strubbe, de zevende generatie. Zij zetten het artisanale brouwen onder de kerktoren van het dorp verder.
De Ichtegemse Grand Cru is het roodbruine bier van de brouwerij, dat een lange voorgeschiedenis kent. Tot het einde van WO I brouwden de Strubbes alleen bier met hoge gisting. Later zou de brouwerij zich geleidelijk toeleggen op het brouwen van de populair wordende lage-gistingsbieren, maar het bruine Hengstenbier bleef met zijn zoetzure, speciale smaak erg geliefd. Het aloude recept van dit bier ligt ten grondslag aan het Ichtegemse Oud Bruin, dat in 1982 in een verbeterde uitgave op de markt werd gebracht.