Ook de familie Stroobants startte niet als koffiebrander. Rond 1900 baten zij al een kolonialewarenzaak uit op een strategische plaats in Diest. Echter zeer vroeg werd een eerste koffiebrander aangekocht, de familie vond zelfs een factuur terug uit 1903.

Meer en meer specialiseerde de familie zich in het koffiebranden, er werd een grote koffiebrander aangekocht in 1935. In 1957 ging Paul Stroobants nog enkel koffiebranden. Hij kocht een nog grotere koffiebrander met een capaciteit van 120 kg bonen en stopte met de delicatessenzaak. Tot vandaag wordt er elke maandag in de brander uit 1957 koffie gebrand. 

In 1995 kwam er naast de branderij een nieuw gebouw waar het magazijn, de maalkamer,  het kantoor en een klein museum gehuisvest zijn. Dit is te bereiken via de Oude Tramweg huisnummer 1.

In 2015 kocht de volgende generatie, Marc Stroobants, het historische pand “Het Dambord” in het centrum van Diest om zo de verbondenheid met thuisstad Diest te beklemtonen. Hier kan men een lekker kopje Diestse koffie proeven.

o
<
>

Adres

Oude Tramweg 1, 3290 Diest

Routebeschrijving