Patisserie Deleu
Marcel Deleu lag in de jaren ’80, samen met Patisserie Engels en Bakkerij Noppen, aan de basis van het Aarschots gebak. Momenteel bakt enkel Pieter Vander Bruggen, die Patisserie Deleu overnam, de taart nog. Hij volgt nauwgezet de traditie en alles wordt “huisgemaakt”.
Het Aarschot gebak is ontstaan in de tweede helft van de jaren 60, na een collegiale denkwijze van drie warme bakkers te Aarschot: Engels, Noppen en Deleu. Zo wilden ze zichzelf met een exclusief gebak promoten in het Aarschotse. Ondertussen is bakkerij Engels gesloten en is mr. Engels reeds van ons heen gegaan. Pieter Vander Bruggen heeft echter tijdens enkele jaren werkervaring bij de heer Engels de kneepjes van het vak geleerd.
"Patisserie Deleu hebben wij ondertussen reeds 20 jaar geleden overgenomen en nog steeds (traditiegetrouw) bereiden we alles volgens de authentieke recepturen. Echter decoreren wij vaak iets moderner af om Patisserie Deleu up to date te houden."