Stad Oostende
Meer dan een eeuw nadat het gerecht in de mondaine badplaats Oostende werd geïntroduceerd, krijgt de Oostendse "gérnoaskrokkitte" een ereplaats op de Oostendse menukaarten.
Bart Tommelein, burgemeester Stad Oostende:
“De garnaalkroket en Oostende zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze heerlijke Oostendse specialiteit groeide de voorbije jaren echt uit tot een ware “reason to come”, maar zit ook in het hart bij Oostendenaars. We zullen Oostende de komende jaren verder uitbouwen tot de hoofdstad van de garnaalkroket. Met dit project zetten we volop in op korte keten en ondersteunen we niet alleen onze restaurants, maar ook de Oostendse garnaalvissers.”
Deze Oostendse kustvissers staan garant voor de Oostendse garnaal:
- Boot O 162 met als naam Aran van de vissersfamilie Desmit
- Boot O 62 Dini genaamd van visser Luc Bogaert en Sabine Vanderwal aan de vistrap
- Boot O 2 genaamd Mike Michel Junior van visser Michel Deleye en Jill Duyck aan de vistrap
- Boot O 191 (momenteel in onderhoud) met als naam Romy van visser Rudy Barbaix en Christelle Dewaele aan de vistrap
- Bistro Mathilda
- Brasserie Rubens
- Toi moi et la mer
- Histoire d'O
- Restaurant Plassendale
- Eetkaffee Poseidon
- Brassi Casino
- Brassi Grand Café
- Le Bassin
- Café Botteltje
- Brasserie Henry*
- Gastrobar Sam
- Bistro Chopin*
- Leffe Beach
- Restaurant Den artisjok
- Lusitania
* Bij deze restaurants kan je ook Oostendse garnaalkroketten kopen om zelf te frituren.