TerBeke-Pluma NV
Dankzij een samenwerking tussen Vleeswaren bedrijven Terbeke-Pluma NV en Vleeswaren L.Michielssen gaat een stukje Antwerpse vleestraditie niet verloren.
Pluma NV had een echt Antwerpse geschiedenis. In 1923 begon Antoon van der Pluym uit Wijnegem een eigen slagerij, vooral bekend om zijn paté. Omwille van groeiend cliënteel werd in 1945 een echt vleeswarenbedrijf opgericht, waar zonen Adri en Tony ook hun steentje bijdroegen door kookhammen toe te voegen aan het gamma en de merknaam Pluma te introduceren. Kleinzoon Eddy van der Pluym werd bedrijfsleider in 1990, met een volledige vernieuwing van de plant als gevolg. Later kwam de fusie tussen de bedrijven TerBeke en Pluma, met als gevolg de splitsing tussen divisies vleeswaren TerBeke-Pluma NV en de divisie bereide maaltijden onder Ter Beke.
In 2019 nam TerBeke-Pluma NV het Antwerpse vleeswarenbedrijf De Kock – De Brie over. Het vleeswarenbedrijf was vooral bekend voor de "gekookte uier". Voor de productie werkt TerBeke-Pluma samen met het Vleeswaren L. Michielssen. Met veel enthousiasme zet TerBeke de traditie verder met de verkoop van de uierproducten onder de merknaam Daniel Coopman.