Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 jonagold appel
  • 1 jefkes peer
  • 4 ronde bladerdeegplakken diameter 15 cm
  • 50 g boter
  • 30 g stroop
  • 20 g havermout
  • 20 g suiker
  • 20 g bloem
  • 10 g amandelpoeder
  • 1 eigeel
  • vanille-ijs
  •  

Crumble
Meng 20 gr boter met de havermout , bloem, suiker en amandelpoeder en bak deze af op 170° gedurende 20 minuten.

Bladerdeegflap
Schil de appel en de peer en snij deze in blokjes en stoof aan in 30 gr boter op een laag vuurtje . Als deze bijna gaar zijn voeg 25gr stroop toe en meng deze eronder en laat afkoelen. Neem het plakje bladerdeeg en vul deze met de appel-perenvulling. Strijk de randen in met een beetje eigeel en plooi deze dubbel. Bestrijk de bovenkant van de flap met eigeel en bak gedurende 15 minuten op 175°C.

Schikken op bord
Trek een streep met een verfborstel over het bord met de Loonse stroop. Schik daarop de nog warme appel-perenflap.
Draai een mooie quenelle van het vanille-ijs. Werk af met de havermoutcrumble.

o
<
>

Streekproducten in dit recept