Appel, peer en Limburgse stroop in bladerdeegflap
door Willem Deams van Bistro Zutt | Sint-Truiden
Limburgse stroop geeft het dessertje extra smaak en de look van een topchef!
Crumble
Meng 20 gr boter met de havermout , bloem, suiker en amandelpoeder en bak deze af op 170° gedurende 20 minuten.
Bladerdeegflap
Schil de appel en de peer en snij deze in blokjes en stoof aan in 30 gr boter op een laag vuurtje . Als deze bijna gaar zijn voeg 25gr stroop toe en meng deze eronder en laat afkoelen. Neem het plakje bladerdeeg en vul deze met de appel-perenvulling. Strijk de randen in met een beetje eigeel en plooi deze dubbel. Bestrijk de bovenkant van de flap met eigeel en bak gedurende 15 minuten op 175°C.
Schikken op bord
Trek een streep met een verfborstel over het bord met de Loonse stroop. Schik daarop de nog warme appel-perenflap.
Draai een mooie quenelle van het vanille-ijs. Werk af met de havermoutcrumble.