Asperges à la flamande met krokante Filet d'Anvers
door Stef Vervoort van Zarza - Leuven
Een seizoensgerecht met een extra vleugje streek!
Bereidingswijze
Voorbereiding:
Schil de asperges, leg ze in koud gezouten water en breng ze aan de kook. Haal ze vervolgens van het vuur en laat ze nog 6 minuten garen in het kookvocht. Kook ondertussen de eitjes en bak de dun gesneden filet d'Anvers krokant, zie tip*. Plet de eitjes en meng ze met de gesmolten hoeveboter, een paar blaadjes bladpeterselie, de filet d'Anvers en een snuifje nootmuskaat. Facultatief: draai de rest van de peterselie glad in de thermomix met de xantana.
Presentatie: Snijd de punt van de asperges en verdeel de rest in twee. Leg de steeltjes op een bord en schik er het eiermengsel op. Zet het puntje rechtop en werk af met een druppel peterseliecoulis en lauwe eidooier. Tip:* Warm je oven op tot 80°C. Leg bakpapier op een bakplaat of patisserieplaat, schik hierop de sneetjes filet d'Anvers. Dek af met bakpapier en een tweede bakplaat. Laat langzaam krokant worden, controleer af en toe of het vlees voldoende droog en krokant is.