Ingrediënten

Voor 4 personen

Lemon brownie

  • 225 g suiker
  • 25 g citroenzeste
  • 80 g ei
  • 100 g room
  • 3 g bakpoeder
  • 30 g bloemsuiker

advocaatroom

  • 150 g room
  • 1 vanillestok
  • 50 g suiker
  • 1 koffielepel advocaat

Krokant

  • 80 g bloemsuiker
  • 30 g melk
  • 30 g boter
  • 25 g bloem
  • 40 g cacaonibs
  •  

Tuilles advocaat

  • 30 g boter
  • 30 g amandelpoeder
  • 100 g bloemsuiker
  • 50 g bloem
  • 20 ml water
  • 4 g advocaat

Afwerking

  • Hazelnoten
  • Goudpoeder

Lemon brownie
Meng de ingrediënten tot een glad deeg, verdeel over de 4 bakvormen
Bak ongeveer 25 min in een voorverwarmde oven 170°C.

Krokant
Smelt de boter en voeg bloemsuiker toe. Voeg daarna de melk toe. Meng de bloem hieronder. Smeer dun uit op bakpapier, strooi de cacaonibs erop en bak 3 min op 190°C. Laat afkoelen.

Advocaat "tuilles"
Meng alle ingrediënten samen tot smeuïg deeg. Strijk uit op bakplaat. Bak gedurende 5 min op 180°C. Laat afkoelen.

Advocaatroom
Klop alle ingrediënten op en houd koel

Dresseren
Bestrooi de hazelnoten met goudpoeder.
Vul de lemon brownies op met advocaatroom. Breek het krokant en de tuilles in stukken en steek willekeurig in de advocaatroom. Plaats de "gouden" hazelnoten langs de rand.

o
<
>

Streekproducten in dit recept