Catch of the day met West-Vlaamse bloeling

door Tom Vanhaecke van Brasserie Le Bassin | Oostende

Chef Tom Vanhaeck gaat aan de slag met Noordzeevis, pompoenen en bloeling ‘Deschildre streekproducten’.

Ingrediënten

Noordzeevis

  • filets van koolvis, tongschar, pladijs…
  •  

pompoencrème

  • 1 butternutpompoen
  • 1 kleine ui
  • 1teentje look
  • 1 dl melk
  • 1 dl room
  • 1 dl kippenbouillon
  • klontje boter
  • peper & zout

Kalfsjus

  • 1 kg kalfsbotten
  • 3 wortels
  • 2 uien
  • 3 stengels bleekselder
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Bouquet garni met verse peterselie, tijm, rozemarijn, laurier, oregano
  • peper
  • 1/2 flesje Keyte bruin bier
  •  

Bloeling

  • 2 stuks bloeling
  •  

Streekproducten in dit recept