Chips van Moese patat
door Stef Vervoort van Zarza
Chips van Moese patat met verschillende garnituren.
Bereidingswijze
Snijd de aardappelen in schijfjes en frituur in de olijfolie.
Serveer met volgende garnituren:
Mandjeskaas, radijs en peper
Meng de mandjeskaas met peper en zout. Was de radijsjes en snijd ze in dunne schijfjes. Maak een torentje met de chips, plattekaas en radijsschijfjes. Werk af met een kwart radijsje
Kip en dragon
Laat wat kippenvel 90 minuten drogen in een oven van 160°C. Verkruimel de helft en kruid met peper en zout. Snijd het resterende vel in plakjes en kruid met zout. Stapel de de stukjes vel chips, strooi er de velkruimels over en werk af met wat dragon.
Rozemarijn en look
Laat ongeschilde looktenen konfijten in druivenpitolie tot ze lichtbruin zijn. Voeg op het einde een takje rozemarijn toe. Prik de ongefrituurde aardappelschijfjes op een takje rozemarijn waarvan de onderste blaadjes verwijderd zijn. Hou de takjes met de aardappelschijfjes in hete olijfolie. Schik op het bord met de gekonfijte look en een klein beetje druivenpitolie.
Zure room en dille
Meng zure room met fijngesneden dille, peper en zout. Maak hiermee een torentje en werk af met een dilletakje.