Ingrediënten

  • 8 duivenfilets
  • 1/ 8 knolselder
  • 8 spruiten
  • 4 dunne sneedjes Kempisch spek
  • 3 el mosterd De ster
  • 3 dl wildfond
  • 2 eetlepels boter
  • aardappelgarnituur naar wens
  • 4 mooie oesterzwammen
  • mosterdzaad
  • witte wijnazijn
  • suikersiroop

Duiffilets
Laat de duivenfilets op kamertemperatuur komen. Voor het serveren bak de duif kort en laat even rusten.

Groentjes
Maak de knolselder schoon, snijd in gelijke vorm en al dente gaar.
Pel de spruitenblaadjes en blancheer een halve minuut.

Mosterdsaus
Laat de wildfond inkoken met mosterd, op het einde voeg je al roerend de boter toe. Houd warm.

Kempens spek krokantje
Leg de dunne sneden spek tussen 2 bakpapieren en 2 bakplaten, bak gedurende 10 minuten in een warme oven tot het spek zo krokant is als chips. Houd warm.

Mosterdgarnituur
Marineer 100 g mosterdzaad samen met 3 eetlepels witte wijnazijn en 1 lepel suikersiroop.

 

o
<
>