Eskes bruinbier met bladerdeeghapje met wintergroenten en Vlaamse ovengebakken hesp
door Jo Van Caenegem
Tapas bij een biertje vinden ook hun weg naar de traditionele Vlaamse streekproducten: een echt streekbiertje met een streekgebonden hap. Uit de provincie Oost-Vlaanderen: Eskes bruinbier met een bladerdeeghapje met gegrilde wintergroenten en Vlaamse ovengebakken hesp.
Bereidingswijze
Warm de oven op 200°C. Snijd het bladerdeeg in 8 gelijke porties. Prik 4 stukken goed in met een vork, wrijf de 4 andere stukken in met losgeklopt ei. Bak het bladerdeeg goudbruin. Schil de groenten en snijd ze in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Schik de blokjes in een ovenschotel en meng met olijfolie, peper en zeezout. Bak gaar in een warme oven. Warm de hoeveboter en bak de hesp zeer kort. Maak een warme tompouce met het bladerdeeg, de gegrilde groenten en een stukje hesp.