Ingrediënten

Voor 4 personen

Mechelse koekoek met Mechels donkerrood bier

  • 4 Mechelse koekoekfilets
  • Hoeveboter
  • Peper
  • Zout
  • 2 uien
  • 1 lookteentje
  • 3 dl kippenfond
  • 1 flesje Gouden Carolus Classic
  • 2 takjes tijm
  • 4 dikke sneden brood
  • 4 sneden Postelse harde abdijkaas
  •  

Appeltjes met Mechels donkerrood bier en kandijsiroop

  • 50 g malse hoeveboter
  • 8 niet te grote stoofappels
  • 2 flesjes Gouden Carolus Classic
  • 5 eetlepels donkere kandijsiroop

Bereidingswijze

Bereiding van de kip

  • Warm de oven op 180°C. 
  • Snijd de uien in fijne ringen, pel de look. Kruid de kippenfilets met peper en zout, bruin in wat hoeveboter. Neem uit de pan en leg in een vuurvaste schaal. Voeg wat boter toe in de pan en stoof de uiringen onder deksel en met een snuifje zout glazig, voeg de look en tijm toe. Deglaceer met de 2 dl bier en de kippenfond. Giet de saus over de kip, dek af met zilverpapier en schuif 30 minuten in de oven.
  • Snijd 4 mooie toasten en rooster. Neem de kip uit de oven, giet de saus in een pannetje en laat nog wat inkoken. Snijd de kippenfilets in 3, schik op de sneden geroosterd brood. Leg een sneetje kaas op de filets. Schuif even onder een warme gril. 

Bereiding van de appeltjes 

  • Steek de kern uit de appels en schik ze in een beboterde schaal.
  • Verdeel de kandijsiroop en het bier over de appels.
  • Gaar in de microgolfoven op 600 W, overgiet regelmatig. 

Afwerking 

  • Schik op een bord de toast met het vlees, schep er wat extra saus bij.
  • Dien op met de warme appeltjes en papatjes naar voorkeur.
o
<
>