Hertensteak met grotchampignons uit Riemst
door Willem Deams van Bistro Zutt | Sint-Truiden
Feestelijk hertenvlees verdient de beste champignons uit de grotten van Riemst
Aardpeer
Maak mooi proper onder koud stromend water en kook in gezouten water gedurende 15 minuten tot beetgaar. Laat onmiddelijk afkoelen, zet bijvoorbeeld schaal op ijswater.
Spruitjes
Kook de spruitjes beetgaar in gezouten water.
Brand lichtjes de spruiten en de aardpeer, ndien je niet kan branden, bruin de groentjes in een beetje boter. Kruid met peper en zout.
Knolselderzalf
Schil de knolselder en snijd in kleine blokjes. Kook gaar in water met 1dl melk. Giet af en mix glad met een klontje boer, en kruid met peper en zout.
Pastinaak
Was de mini pastinaak en pof deze in de oven gedurende 14 minuten op 210°C.
Champignons
Versnijd de champignons en stoof deze lichtjes op in wat boter.
Hertensteak
Kleur de steaks mooi aan in wat boter en bak deze gedurende 6 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat het vlees even rusten onder aluminiumfolie.
Wildfond
Kook de wildfond even op en bindt met de koude boter.
Schik alles mooi op een warm bord en werk af met fris groene blaadjes.