Kalfswang/Vlaams roodbruin bier /aubergine/bietjes

door Tim Boury van Boury

Kalfswang/Vlaams roodbruin bier /aubergine/bietjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 g kalfswangen
  • Olijfolie
  • Takje tijm
  •  

Voor de pekel:

  • 50 g nitriet zout (eventueel via je slager)
  • 50 g keukenzout
  • 100 g kristalsuiker
  • ½ l water
  • ½ l Vlaams roodbruin bier
  •  

Voor de bietjes:

  • ½ gele biet
  • ½ rode biet
  • 2 mini chioggia bietjes
  • Rode wijnazijn
  • olijfolie
  •  

Voor de aubergine crème:

  • 2 aubergines
  • ½ teentje knoflook
  • 2 dl olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijn azijn

Gel van rode biet:

  • 250 g gekookte rode biet
  • 150 g water
  • 30 g Vlaams roodbruin bier
  • 6 g kappa (geleermiddel)

Voor de bietenkrokant:

  • 100 g gele biet schoongemaakt, in stukjes gesneden
  • 50 g rijst
  • 25 g tapiocabloem
  • 100 g water
  • Snuifje zout
  •  

Voor de afwerking:

  • 12 blaadjes Oost-Indische kers
  • 12 blaadjes bloedzuring
  • 1 stuk eekhoorntjes brood ( mooi stevig ) in dunne plakjes gesneden
  •  

Streekproducten in dit recept