Langoustines met kruidenboter, frisse sla van waterkers uit de IJsevallei en Pedebrood croutons

door Dagny Ros Asmundsdottir van Njam chef

Voor de kruidenboter gebruikte Dagny heerlijke gezouten hoeveboter. De langoustines waren er royaal mee besprenkeld. 
 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 16 langoustines zonder kop maar met schaal
  • 100 g gezouten Westhoek hoeveboter op kamertemperatuur
  • 3 à 4 teentjes look
  • 1 handvol peterselie
  • Zwarte peper
  • Een snuifje droge Chilli flakes
  • Zeezout
  •  

Voor de waterkerssalade

  • 2 dikke sneden boerenbrood uit Pede
  • Gezouten Westhoek hoeveboter
  • Scheutje arachideolie
  • 2 bussels waterkers uit de IJsevallei
  • 1 doosje kleurrijke kerstomaatjes
  • 1 eetlepel balsamicocrème
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zwarte peper
  • Zeezout
  •