Mechelse Koekoek met Mosterd, Gerookte hesp en Kerstbier

door Lut De Clercq

Een super streekgebonden stoofpotje!

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 klontjes boter
  • 1 eetlepel olie
  • 1 Mechelse koekoek, in 8 stukken gesneden
  • 2 ajuinen, grof gesneden
  • 1 teentje look, fijn geplet
  • 6 sneetjes gerookte ham, zeer fijn gesneden
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 750 ml ml donker kerstbier
  • 600 ml gevogeltefond
  • 9 eetlepels Gentse of Torhoutse mosterd
  • 9 eetlepels kandijsiroop
  • Peper en zout

Bloemkoolpuree met hazelnootboter:

  • 2 medium bloemkolen, in roosjes
  • 150 g boter
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat (optioneel)