Oost-Vlaams kerstbier met een brochette van Mechelse koekoek met Hamse graanmosterd
door Jo Van Caenegem
Tapas bij een biertje vinden ook hun weg naar de traditionele Vlaamse streekproducten: een echt streekbiertje met een streekgebonden hap. Uit de provincie Oost-Vlaanderen: Oost-Vlaams kerstbier met een brochette van Mechelse koekoek met Hamse graanmosterd op een bedje van koolsla.
Bereidingswijze
Snijd het koekoekvlees in 12 blokjes. Meng de mosterd met de sojasaus, marineer hierin een half uur de kipblokjes. Snijd de kool, paprika en zoete ui zeer fijn. Meng de mayonaise, plattekaas, wijnazijn en suiker. Kruid met peper en zout, voeg de groenten toe en laat 1 uurtje marineren. Rijg 3 kipblokjes op satéstokjes, gril gaar. Verdeel de sla over 4 bordjes en schik hierop de warme koekoeksaté.