Steak champignon op z'n West-Vlaams

door Marie Pieters van Restaurant Pauline

Tijdens de KOOKSLAG-jamsessie maakte ambassadeur Marie Pieters 2 Vlaamse klassiekers, tartaar en steak champignon, met een West-Vlaamse twist. Beide gerechten worden namelijk op smaak gebracht met Rodenbach Grand Cru, een Vlaams roodbruin bier met een fris zuurtje.

Bekijk ook het Kookslagfilmpje van Marie!

Ingrediënten

Voor 4 personen

Steak

  • 600 g steak van het rood ras
  • boter
  • 1 teentje look
  • 3 takjes tijm
  • 1 stukje rozemarijn
  • peper & zout

Saus

  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 3 wortels
  • 1 tak tijm
  • 1 tak rozemarijn
  • 6,5 dl bruine fond
  • 1 flesje Rodenbach Grand Cru
  • 1,5 dl room

Grotchampignons

  • 250 g grotchampignons
  • boter
  • peper & zout
  •