Suikerbrood met Limburgse stroop, filet d’Anvers en waterkerssalade met gepekelde ui.

door Willem Deams van Bistro Zutt

Chef Willem gaat in Sint-Truiden aan de slag met een smaak uit zijn jeugd: Limburgse stroop. Deze toast combineert zoet, zout, en zuur met een snuifje peper dankzij de waterkers.

Ingrediënten

  • Limburgse stroop
  • Enkele dunne sneetjes filet d'Anvers
  • Bussel waterkers
  •  

Suikerbrood

  • 500 g bloem
  • 2 dl lauwe volle melk
  • 14 g droge gist
  • 50 g suiker
  • 1 ei en 1 eidooier
  • Snuifje zout
  • 115 g malse boter
  • 150 g suikerparels

Gepekelde rode ui

  • 1 rode ui
  • 3 dl water
  • 1,5 dl frambozenazijn
  • 60 g suiker
  • Snuifje zout
  •