Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g ongepelde garnalen
  • takjes dille

Zanddeeg

  • 250 g bloem
  • 125 g boter
  • 1 ei
  • 70 g bloemsuiker

Crème van verse kaas

  • 200 g Vlaamse schapenplattekaas
  • 50 g room
  • 1 el gesnipperde bieslook
  • peper en zout

Gemarineerde uitjes

  • 10 zilveruitjes
  • 100 g water
  • 50 g sushi azijn
  • 10 g suiker
  • 5 g zout
  •  

Zanddeeg
Mix alle ingrediënten en laat 2 uur rusten in de frigo. Het deeg uitrollen en verdelen over 4 ingeboterde en bebloemde vormpjes. Bakken in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende 5 min.

Crème van kaas
Meng de ingrediënten tot gladde massa en kruid naar smaak, houd koel.

Uitjes
Pel de uitjes en snijd ze in 2. Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer minimaal 1 uur op voorhand.

Garnalen
Pel de garnalen en houd koel. De kopjes kunnen in de oven knapperig gedroogd worden.

Dresseren
Vul de tartelettes met de kaascrème. Schik op de kaas de garnalen, eventueel de gedroogde kopjes, en de gemarineerde uitjes. Werk af met dille.

 

Tip: een combinatie die in mini versie perfect bij bubbels past!

o
<
>