Hobbykoks koken op VTM met streekproducten en varkensvlees
Wie dit jaar de beste hobbykok wil worden, moet met traditionele Vlaamse streekproducten overweg kunnen en een lekker varkensgebraad kunnen bereiden.
Op 14 september zet VLAM immers varkensvlees en streekproducten in de kijker in het populaire VTM-programma, onder streng toezicht van Peter Goossens.
In het eerste deel gaan de deelnemers op bezoek bij een slager. De hobbykoks krijgen er de uitdaging voorgeschoteld zelf een charcuterie te bereiden en krijgen hiervoor allerlei erkende traditionele streekproducten ter beschikking.
Na deze opdracht moeten de hobbykoks een perfect varkensgebraad op tafel toveren. Uiteraard geeft Peter Goossens hiervoor nuttige bereidingstips over o.a. de juiste cuisson, zodat ook de kijker thuis zin krijgt om er zelf aan te beginnen. De topchef geeft bovendien heel wat productinfo over varkensvlees, waarbij hij benadrukt dat varkensvlees veelzijdig is en ook mager kan zijn.
Tijdens de uitzending wordt enkele keer een kadertje getoond met vermelding van de gloednieuwe website www.vlees.be. Deze bundelt een schat aan recepten, kooktips, productinfo en is gekoppeld aan de koepelsite www.lekkervanbijons.be. Iedereen kan er ook eigen recepten ingeven, recepten beoordelen en keukengeheimen delen met andere kookliefhebbers.
Naast de aandacht in de uitzending zelf, krijgen streekproducten & varkensvlees ook op de website www.hobbykok.be extra aandacht. Er komen opvallende banners en een afzonderlijke pagina met heel wat productinfo voor de kijker die na de uitzending nog op zoek is naar extra info.