Inktvis met bulgur en, verrassend genoeg, karnemelk
“Ik hou echt van een eenvoudige keuken”, verklapt Claudia, “daarmee bedoel ik dat de recepten haalbaar moeten zijn voor mensen die weinig tijd hebben om te koken.
”
Geen probleem voor Dagny. “Met een minimum aan ingrediënten en pure smaken maak je de lekkerste dingen,” lacht ze. Dagny kookt de bulgur in karnemelk. De lichtzure smaak van de karnemelk van het Baliehof in Jabbeke past werkelijk uitstekend bij de inktvis. Ideaal hierbij is een Limburgse appel-druivenwijn.
> Probeer het zelf eens. Het recept vind je hier
Voor Streekproduct.be maakte Njam-chef Dagny Ros Asmunddottir 10 verrassende gerechten met streekproducten en Noordzeevis. Ze lichtte producten speels uit hun context, smeet haar IJslandse roots in de mix en toonde de eindeloze mogelijkheden van streekproducten. Proevers van dienst waren de foodbloggers Claudia, Peggy, Anniek en Annelies.