Njam chefs maken feestelijke hapjes met streekproducten
We verzamelden lekkers uit 2 njam! programma's: "Feest van eigen bodem" uit 2020 en "HAPeritief" 2022.
Feest van eigen bodem
Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus uit Knokke-Heist, vond voor de feestdagen in 2020 inspiratie bij traditionele streekproducten:
Als aperohapje een West-Vlaams vleesbordje
- Bloedworst poffertje met appel, het recept lees je hier.
- Potjesvlees uit de Westhoek met waterkers en knolselder, het recept lees je hier.
- Miniwitloof met boerenpaté uit Veurne Ambacht, het recept lees je hier.
Ontdek het filmpje met de 3 hapjes.
Als extra's waren er nog:
- Een galette van aardappel met prei en filet d'Anvers, het recept lees je hier
- Een varkenskroon met bloemkool en mousseline van Belgische pickles, het recept lees je hier
- Een dessertje: meringue met advocaat van jenever, het recept lees je hier
Ontdek de filmpjes van de galette, de varkenskroon en de advocaat











