Streekmakers: chefs zetten streekproducten op de kaart!
We gaan de komende weken langs bij 5 chefs, eentje in elke provincie. Zij zetten een traditioneel streekproduct in de kijker!





5 chefs kregen de opdracht om elk een recept te ontwikkelen met een streekproduct uit hun provincie. Een journalist van Het Laatste Nieuws schreef 5 artikels over de chef en de producenten. 5 weken lang zetten we het recept online.
1. Limburg
Twee Limburgse streekmakers vinden elkaar: Gebroeders Bleus en Bistro Zutt. “Momenteel staat er een heerlijk koud voorgerechtje op de kaart: een snee zelfgebakken suikerbrood besmeerd met Loonse Stroop, met daarbij Filet d’Anvers - een traditioneel Belgisch streekproduct uit Alken - en een slaatje van waterkers en gepekelde ui. " Lees meer
>> Recept: suikerbrood met Limburgse stroop filet d'Anvers en waterkerssalade met gepekelde ui
2. Antwerpen
Antwerpse streekmakers pleiten voor culinair chauvinisme: chef Bram Deams en streekproducent Johan Verheyen “Veel mensen vergeten wat Vlaanderen te bieden heeft” Lees meer
>> Recept: Antwerpse koffie en chocolade dessert
3.Vlaams-Brabant
Puur, eerlijk en traag daar gaan de smaakmakers van Vlaams-Brabant voor: chef Simon Goyens en mosterdmaker Paul Eraly. Lees meer
>> Recept: Hagelands hoevehoen met mosterd uit het Leuvense
4. West-Vlaanderen
Catch of the day gecombineerd met West-Vlaamse vleeswaren: Tom Vanhaecke en Karel Deschildre zien ene mooie samenwerking. Lees meer
>> Recept: catch of the day met West-Vlaamse bloeling
5. Oost-Vlaanderen
Sam Van Houcke probeert moderne en lichte varianten van Belgische biergerechten te bedenken, met Brouwerij Roman heeft speciale band. Lees meer
>> Recept: gele bietjes met hoeveschapenkaas en Oudenaards bruinbier




