Streekmakers: chefs zetten streekproducten op de kaart!
We gaan de komende weken langs bij 5 chefs, eentje in elke provincie. Zij zetten een traditioneel streekproduct in de kijker!
![Chef Tom Vanhaecke | Brasserie Le Bassin Oostende Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Le_Bassin-portret%20chef%20web.jpg.webp?itok=B8WSnaFd)
![Chef Simon Goyens | Restaurant L'oh Tielt-Winge Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/portret%20l%27Oh%20Simon%20Goyens.jpg.webp?itok=JgZn2D3A)
![Bram Heylens | Restaurant De Schranshoeve uit Vorselaar Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Schranshoeve%20portret_0.jpg.webp?itok=IeMx-UEp)
![Chef Willem Deams | Bistro Zutt uit Sint-Truiden Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Bistro%20Zutt%20portret.jpg.webp?itok=YkrFwVgX)
![Chef SamVan Houcke | Maste uit Gent Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Maste-chef%20sam%20van%20houcke.jpg.webp?itok=Pl-nAPTG)
5 chefs kregen de opdracht om elk een recept te ontwikkelen met een streekproduct uit hun provincie. Een journalist van Het Laatste Nieuws schreef 5 artikels over de chef en de producenten. 5 weken lang zetten we het recept online.
1. Limburg
Twee Limburgse streekmakers vinden elkaar: Gebroeders Bleus en Bistro Zutt. “Momenteel staat er een heerlijk koud voorgerechtje op de kaart: een snee zelfgebakken suikerbrood besmeerd met Loonse Stroop, met daarbij Filet d’Anvers - een traditioneel Belgisch streekproduct uit Alken - en een slaatje van waterkers en gepekelde ui. " Lees meer
>> Recept: suikerbrood met Limburgse stroop filet d'Anvers en waterkerssalade met gepekelde ui
2. Antwerpen
Antwerpse streekmakers pleiten voor culinair chauvinisme: chef Bram Deams en streekproducent Johan Verheyen “Veel mensen vergeten wat Vlaanderen te bieden heeft” Lees meer
>> Recept: Antwerpse koffie en chocolade dessert
3.Vlaams-Brabant
Puur, eerlijk en traag daar gaan de smaakmakers van Vlaams-Brabant voor: chef Simon Goyens en mosterdmaker Paul Eraly. Lees meer
>> Recept: Hagelands hoevehoen met mosterd uit het Leuvense
4. West-Vlaanderen
Catch of the day gecombineerd met West-Vlaamse vleeswaren: Tom Vanhaecke en Karel Deschildre zien ene mooie samenwerking. Lees meer
>> Recept: catch of the day met West-Vlaamse bloeling
5. Oost-Vlaanderen
Sam Van Houcke probeert moderne en lichte varianten van Belgische biergerechten te bedenken, met Brouwerij Roman heeft speciale band. Lees meer
>> Recept: gele bietjes met hoeveschapenkaas en Oudenaards bruinbier
![Restaurant Maste | Gent Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Maste-gerecht%20web.jpg.webp?itok=6TaqH7n3)
![Brasserie Le Bassin | Oostende Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Le_Bassin%20gerecht%20web_0.jpg.webp?itok=Ot0FwdGr)
![Restaurant L'oh | Tielt-Winge Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/kip%20met%20mosterd_0.jpg.webp?itok=3ZX9GRRq)
![Restaurant De Schranshoeve | Vorselaar Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/De%20Schranshoeve%20Gerecht_0.jpg.webp?itok=fhVp15fj)
![Bistro Zutt | Sint-Truiden Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Bistro%20Zutt%20gerecht%20web2.jpg.webp?itok=8SgfSvkh)