Het Foederhuis
'Streekgenoten' West-Vlaanderen: ontdek meer over het Foederhuis en chef Willem Buekenhoudt. Hij gaat aan de slag met de hoevekarnemelk van streekgenoot de Beauvoordse Walhoeve, Elixir de Roulers van Vyncke-Daels en Vlaams Roodbruin bier van Brouwerij Rodenbach.
Het Foederhuis is een sfeervolle brasserie gelegen binnen de historische muren van Brouwerij Rodenbach in Roeselare. Onder leiding van chef Willem Buekenhoudt worden hier huisbereide, seizoensgebonden gerechten geserveerd die perfect harmoniëren met het rijke gamma Rodenbach-bieren.
Streekgenotenmenu
Het streekgenotenmenu bij Het Foederhuis is beschikbaar in juni, juli, augustus en september. Gasten zijn welkom vanaf 11:00 uur. 'S avonds is het restaurant gesloten. Je kan er ook vrijblijvend aansluiten voor een rondleiding in de brouwerij (kostprijs: €17).
Gerookte heilbot / Bavarois van karnemelkpap / Structuren van brandnetel / Crème van douglasspar
Biertip: Rodenbach classic
***
Stoofvlees van Piëmontees-rund bereid met Rodenbach Grand Cru / frietjes / sla / Rodenbach-mayonaise
Biertip: Rodenbach Grand Cru
***
Gekonfijte perzik / Elixir de Roulers / Brusselse wafel / Vanille ijs
Biertip: Rodenbach Evolved Saint Georges
Menu aan 46 euro/persoon, de gerechten staan ook gewoon op de kaart en kunnen individueel besteld worden.
Menu met passende bieren (15cl) en water: 58 euro/persoon
Menu met wijnen (enkel bij voor- en hoofdgerecht) en water: 58 euro/persoon
Contact
Adres: Spanjestraat 133, 8800 Roeselare
Tel: +32 51 27 28 18
E-mail: info@rodenbach.be
Website: be.rodenbach.be
Verlof: gesloten op maandag en dinsdag - Enkel geopend voor de lunch vanaf 11:00 uur.
We leerden Willem Buekenhoudt kennen tijdens zijn deelname aan Kookslag 2024, waar hij een krokantje van Postelkaas, Antwerpse witte pens en een rodenbachsausje serveerde.