Bakker Bassir
Bakker Bassir stapt in de schoenen van bakker Peter Steurs, de traditionele streekproducten gaan niet verloren!
Bassir en Zohreh namen op 1 december 2023 de gerenommeerde Bakkerij Steurs in Holven, gehucht van Geel, over. Een zeer moedige stap voor de Iraanse vluchteling die op 14 jarige leeftijd naar België kwam. In Iran werkte hij sinds zijn 8ste in een patisserie. Via deeltijds onderwijs en een bakkersopleiding aan Sint-Jozef Geel leerde hij de kneepjes van de Belgische bakkerij.
De bakkerij werd opgestart door Edmond Steurs in 1947 in Holven. De zonen Waar, Willy en Jan zetten de zaak verder. waarna de derde generatie kwam met bakker met Peter, zoon van Waar.
Peter Steurs heeft een hart voor traditie, niet alleen bleef hij het Geelse hartje volgens de regels bakken maar bovendien zette hij de Geelse saffraanmoppen terug op gastronomische streekkaart. Ook Bassir zet zich verder in voor de Geelse streekproducten.