Tweede helft van de negentiende eeuw, Jules Destrooper, gepassioneerd bakker te Lo en koloniaal handelaar in Oosterse en Afrikaanse specerijen, slaagt erin om tot een unieke bereiding te komen voor zijn amandelbrood. Hij combineert hierbij de allerbeste exotische kruiden met de traditionele plaatselijke ingrediënten. Succes laat niet op zich wachten en reeds in 1886 wordt Biscuiterie Destrooper een feit.

Jules Destrooper gaat op dit elan verder en ontwikkelt in navolging van zijn amandelbrood nu ook een eigen uniek recept voor de traditionele "Nieuwjaarswafels". Opnieuw worden uitsluitend puur natuurlijke ingrediënten gemixt met een keur aan specifieke kruiden die de smaak zo uniek maken. Weer niet zonder succes. Gelanceerd in 1890, ontvangt hij op het salon van de voedingsindustrie in 1929 en 1931  een gouden medaille voor dit product. Vandaag worden deze wafels nog steeds volgens zijn (geheim) traditioneel familierecept gemaakt.

o
<
>

Adres

Gravestraat 5, 8647 Lo

Routebeschrijving