Brouwerij De Koninck
Al sinds 1833 worden de bieren gebrouwen van De Koninck gebrouwen in de Antwerpse binnenstad. Haar klassieker "het bolleke" zag het daglicht in 1913.
In Antwerpen koesteren ze hun ‘bolleke’ De Koninck - of bolleke Keuning -, genoemd naar het bolvormige glas. Deze klassieker werd gelanceerd in 1913 en is een heel bekende Spéciale Belge ale.
Al sinds 1833 worden de bieren van De Koninck gebrouwen in de Antwerpse binnenstad. In 1827 koopt Joseph Henricus De Koninck de afspanning ‘De Plaisante Hof’ op de grens tussen Antwerpen en Berchem. Na zijn overlijden vormen zijn weduwe en haar tweede man de herberg om tot ‘Brouwerij De Hand’, geïnspireerd door de gebeeldhouwde hand op een grenspaal vlakbij. De hand figureert nog steeds als logo van de brouwerij.
Nadat Carolus De Koninck de brouwerij van zijn moeder overnam, verandert de brouwerij van naam en wordt in 1912 Brasserie Charles De Koninck. De volgende zaakvoerder, Florent van Bauwel, zoekt na WO I hulp bij Joseph Van den Bogaert, een telg van een bekende brouwersfamilie. Met dit duo begint de spectaculaire uitbouw van het bedrijf en ziet ook het bolleke De Koninck het daglicht.
In 1949 doet ‘meneer Modeste’, de zoon van Joseph Van den Bogaert, zijn intrede in de brouwerij. Hij zal het bedrijf meer dan 50 jaar leiden en wordt opgevolgd door zijn zonen Bernard en Dominique. De Antwerpse brouwmeester Dennis De Potter staat intussen al langer dan 20 jaar aan de roerstok.



