Brouwer Stijn David, opgeleid als bakker en diëtist, kiest na een omzwerving bij de belastingen, voor zijn passie "bier". De Brouwerij wordt opgestart in 2014 en krijgt de naam van zijn favoriete huisdier.

Sinds de opstart wordt er samengewerkt voor het brouwen met Deca Services NV in Woesten. In 2016 opent Stijn de microbrouwerij op Tieltse bodem met een capaciteit van 10 hectoliter en wordt er gebrouwen op twee sites. Stijn brouwt  steeds zelf, zowel in de nieuwe microbrouwerij in Tielt als in Woesten.

Brouwerij de Poes kiest voor kwalitatieve en hoogstaande Belgische bieren. Hiervoor verzamelde Stijn oude recepturen en kon zelfs oude biergiststammen op de kop tikken. Met respect voor de oude recepturen en het ambacht wordt er gebrouwen met hedendaagse know-how. De brouwinstallatie is gebaseerd op de oude Belgische brouwkuipen van de firma Decoster Vandevelde. Deze roer en filterkuipen hadden al of niet een mechanisch roerwerk en een filterbodem. Het enige verschil is dat de huidige installatie volledig is uitgevoerd in roestvrij staal, daar waar de oude kuipen van gietijzer waren. 

Stijn kiest liefst voor grondstoffen van eigen bodem en van de hoogste kwaliteit, wat resulteert in een mooi en complex bier van hoge gisting. Ze gebruiken lokale mout en Poperingse hop. Hierdoor draagt het bier dan ook trots het logo “Belgische hop”. Deze hopsoorten van eigen bodem bezorgen het bier onder meer de aangename bitterheid en een fruitige toets.

o
<
>

Adres

Tenhovestraat 1, 8700 Tielt

Routebeschrijving