Brugse Visrokerij Alloo
De bedrijfsnaam, Brugse Visrokerij Alloo, verwijst al naar de traditie van visroken in het Brugse. Het gamma gerookte vis is nu veel uitgebreider dan vroeger, maar tradities als West-Vlaamse witte en zoete haring worden in ere gehouden.
In 1885 begon Frans Alloo met een sprot- en haringrokerij in ’t Gotje op het Sint-Annakwartier, één van de kleinste straatjes van Brugge. In 1914 nam zijn zoon August de zaak over en wegens plaatsgebrek werd de rokerij eerst overgebracht naar Assebroek, vervolgens ’t Hoogstuk om uiteindelijk in 1922 in de Sint-Gilliswijk te belanden. In 1947 werd de rokerij van August overgedragen aan zijn zoon Alfons, die op zijn beurt in 1968 de zaak overliet aan de vierde generatie, namelijk Robert Alloo. In 1978 werd een nieuwe bedrijfsruimte geopend, namelijk op het industriegebied “De Blauwe Toren”. Tegenwoordig is dit nog steeds de productievestiging van het bedrijf.
Brugse Visrokerij Alloo produceert op traditionele wijze West-Vlaamse witte en zoete haring en Vlaamse gerookte heilbot.
Producten
- Nieuwe Erkenning: Vlaamse gerookte heilbot
- Vlaamse witte haring - zoete haring